Sunday, November 11, 2007

Info

kaparanggih geuning ayeunamah! aya deui situs anu kasundawian...coba diilikan... http://sunda.web.id situs ieu eusina lumyan hade...nyaris komplit tentang sunda. mantaplah...komo tampilannamah, apik resik, enak we pokonamah...sok lah wilujeng ngilikan...

Saturday, November 10, 2007

Salam

nyinglar carita...
kamarana ari urang sunda...disebuta euweuh da aya, disebut aya da euwueh...kamarana atuh...(doel sumbang_urang sunda)...lamun di renyepan eta babasan teh asa bener kaayaanana...cik cobi kuurang saliksik, loba jelema sunda anu hirup di kota anu bahasana lain sunda...kuringmah sok asa ngahanjakalkeun lamun manehna pakawulan jeung urang sunda deui bari teu make bahasa sunda...kpan cenah ari cirina jalma anu berbudayateh nyaeta berbahasa, berarti tina sapalihna budaya sundateh nyaeta bahasa sunda...lamun lain kuruarang nu ngaropea, nya bade kusaha deui???
cik ayena teang, tong boro di Jakarta, di kota kota anu jelas di Jawa Barat loba jelma sunda anu teu make bahasa sunda pas kawul jeung sunda deui...jelma naon ari nukituteh...kocapkeun kuring pernah nanya kajalma model kitu, jawabanamah alus! Nasionalis...cinta indonesia...heueuh, jwabanamah bener, tapi ari sunda ayana di mana? di Indonesia lain?...cik lenyepan deui ku urang salaku warga sunda, komo nu geus jarang make bahasa sunda mah...REK KUSAHA DEUI? lamun lain kuurang nungaropeana...
bae ah rek disebut sundaisme heg da kuringmah urang sunda...
rek disebut sukuisme ulah...da ieumah pangemut pikeun urang sunda wungkul...komo nu geus teu ngaropea kana bahasana sorangan...sok sanajan garihal!
der...ah geura ropoea ku urang sadayana.

"zaky angin peuting"